Kérdésed van? Keress bizalommal. Kérdésed van? Keress bizalommal.

Blogolj úgy, ahogy senki más

„Hogyan tegyem olvasottabbá a blogomat?„ az örök kérdés, mely mindenkiben (bennem is :) ) felmerül, aki saját blogot vezet. Az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy blogodat sikerre vidd, nem más, mint a személyes hangvétel.  Ez abban az esetben is fontos, ha nincs időd bejegyzéseket írni és szövegíró segítségét kéred. Ügyfeleimnek is azt szoktam tanácsolni, hogy a bejegyzéseket, amiket megírok nekik, egészítsék kicsit ki, írják kicsit át a saját szájízük szerint, hogy a szöveg teljes mértékben őket tükrözze.

“Nincs új a nap alatt”- mit jelent ez a blogolásra nézve?blogbejegyzés szövegelés

Manapság már nem nagyon van olyan téma, amit valaki így vagy úgy fel ne dolgozott volna egy blogbejegyzésben. Éppen ezért, amivel igazán egyedivé teheted blogodat és amivel kitűnhetsz versenytársaid közül az az, hogy a szakterületedhez kapcsolódó témákról a saját stílusodban írsz. Ha a cikkekbe beleviszed személyes tapasztalataidat, történetmesélős stílusban írsz, akkor bejegyzéseid, olvasóid számára is sokkal élvezetesebb lesznek.

Hogyan teheted személyesebbé blogodat?

  • számolj be a munkáddal kapcsolatos személyes tapasztalataidról, még akkor is, ha azok nem mindig pozitívak
  • engedj bepillantást a kulisszák mögé, hogy olvasóid lássák emberi oldaladat
  • folytass párbeszédet olvasóiddal. Írj úgy, mintha régóta ismernétek egymást és személyesen beszélgetnétek. Előfordulhat, hogy nehéz nekikezdeni, de jó megoldás lehet, ha a telefonodra feldiktálod gondolataidat vagy elkezdesz beszélni, mintha hangüzenetet hagynál egy ismerősödnek arról, miről is szól a cikked, majd a gép elé ülve visszahallgatod és leírod a szöveget
  • blogodon, weboldaladon legyen rólad fénykép, hogy látogatóid megnézhessék, ki írja a cikkeket.

blog szövegelésSokakban félelmet ébreszt az a gondolat, hogy személyes tartalmakat tárjanak a nyilvánosság elé. Természetesen nem muszáj minden bejegyzésben kitárulkozni, ráadásul te döntöd el, hogy milyen mértékű bepillantást engedsz olvasóidnak. Éppen ez a szabadság az, ami a blogolást izgalmassá teszi.

Dönthetsz úgy is, hogy hírleveleidben vagy a közösségi média felületein ütsz meg személyesebb hangvételt, így ezeket a bejegyzéseidet csak azok az emberek láthatják majd, akik már bizalmat szavaztak neked. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a személyes hangvételben megírt cikkek sokkal kedveltebbek, mint azok, melyeken látszik, hogy csak eladni szeretnének, tele vannak tömve kulcsszavakkal, “marketingszagúak” vagy túlságosan távolságtartóak.

Kérdésed van vagy szeretnél árajánlatot kérni? Keress bizalommal!